Οδοντοστοιχίες
210-2634040
 

Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες αντικαθιστούν δόντια που έχουν χαθεί ή αφαιρεθεί και μπορούν να μπούν και να βγούν εύκολα από το στόμα σας. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να τις συνηθίσετε και παρόλο ότι ποτέ δεν θα αισθανθείτε όπως με τα φυσικά σας δόντια, οι σημερινές οδοντοστοιχίες δείχνουν περισσότερο φυσικές και είναι άνετες όσο ποτέ.
 

Υπάρχουν δύο τύποι τεχνητών οδοντοστοιχιών: οι ολικές και οι μερικές. Ο οδοντίατρός σας θα σας υποδείξει τον κατάλληλο για σας τύπο οδοντοστοιχίας, ανάλογα με το αν θα αντικαταστήσει όλα ή ορισμένα από τα δόντια σας και με το κόστος που αντιστοιχεί σε κάθε περίπτωση.

 

Πώς Είναι οι Τεχνητές Οδοντοστοιχίες;
Για τις ολικές τεχνητές οδοντοστοιχίες, μια ακρυλική βάση στο χρώμα της σάρκας προσαρμόζεται στα ούλα σας. Η βάση της επάνω οδοντοστοιχίας καλύπτει και τον ουρανίσκο σας ενώ η βάση της κάτω οδοντοστοιχίας έχει σχήμα πετάλου για να διευκολύνει τη γλώσσα σας.

Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες γίνονται κατά παραγγελία από τον οδοντοτεχνίτη και βασίζονται σε αποτύπωμα (μήτρα) που έχει κάνει ο οδοντίατρός σας, ο οποίος και θα αποφασίσει ποιος από τους τρεις ακόλουθους τύπους τεχνητής οδοντοστοιχίας ταιριάζει στην περίπτωσή σας.

Συμβατική Ολική Οδοντοστοιχία
Εγκαθίσταται στο στόμα σας αφού έχουν χαθεί ή αφαιρεθεί όλα σας τα δόντια και τα ούλα σας έχουν επουλωθεί. Για την επούλωση χρειάζονται μερικές εβδομάδες ίσως και μερικοί μήνες και στο διάστημα αυτό μένετε χωρίς δόντια.

Άμεση Ολική Οδοντοστοιχία
Τοποθετείται αμέσως μόλις αφαιρεθούν τα δόντια. Οι οδοντοστοιχίες αυτές σας προσφέρουν το πλεονέκτημα ότι δεν μένετε χωρίς δόντια μέχρι να επουλωθούν τα ούλα. Το μειονέκτημά τους είναι ότι πρέπει να ανακατασκευαστούν, μετά από μερικούς μήνες, επειδή το οστού που υποστηρίζει τα δόντια, αλλάζει σχήμα με την επούλωση και οι οδοντοστοιχίες χαλαρώνουν.

Μερική Οδοντοστοιχία
Αποτελεί την κινητή εναλλακτική λύση για τις γέφυρες. Στηρίζεται σε μεταλλικό πλαίσιο και προσαρμόζεται στα φυσικά σας δόντια. Σε ορισμένες περιπτώσεις μερικά από τα φυσικά σας δόντια καλύπτονται με θήκες οι οποίες χρησιμεύουν ως στηρίγματα για τη μερική οδοντοστοιχία.

 

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΟΛΙΚΩΝ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΩΝ ΜΕ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

  • Έλλειψη σταθερότητας, συγκράτησης\
  • Συνεχιζόμενη απώλεια οστού με την χρήση τους
  • Έλλειψη λειτουργικότητας με την μάσηση
  • Kοινωνικά προβλήματα

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ  ΣΕ ΔΥΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

  • Καλή συγκράτηση, σταθερότητα
  • Βελτιωμένη μάσηση, ομιλία
  • Άριστη αισθητική εικόνα

 

Η επέμβαση τοποθέτησης δύο εμφυτευμάτων, εφόσον υπάρχει οστούν, είναι μια απλή σχετικά οικονομική λύση η οποία χαρίζει στους ασθενείς μας ποιότητα ζωής. Το οστούν δεν απορροφάται με τους ίδιους ρυθμούς όπως με μια κλασική οδοντοστοιχία και οι διατροφικές συνήθειες γίνονται πιο φυσιολογικές αφού δεν κουνιέται η πρόθεση κατά την μάσηση και την  ομιλία.

 


 

 

 

Αγίων Αναργύρων & Σοφ. Βενιζέλου 96, 13561 Άγιοι Ανάργυροι
210-2634040